eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek – DK – MSZP fővárosi listavezetője beszédet mond a Jövőt adunk Budapestnek! című választási programismertetőjén a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2024. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Lépett a főpolgármester a Czeglédy-ügyben

A BKK felügyelőbizottságának tagjait a Fővárosi Közgyűlés választja és hívja vissza.

Karácsony Gergely főpolgármester - figyelemmel a felügyelőbizottsági tag személyére javaslatot tevő fővárosi képviselőcsoport kezdeményezésére - a fővárosi frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta Czeglédy Gergőt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságából - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a BKK felügyelőbizottságának tagjait a Fővárosi Közgyűlés választja és hívja vissza, a közgyűlés azonban a nyári hónapokban nem tart ülést, így halaszthatatlan esetben a szervezeti és működési szabályzat szerint a főpolgármester jogosult a közgyűlés hatáskörébe tartozó egyes kérdésekben döntést hozni.

A főpolgármester döntése nyomán a felügyelőbizottság az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább - közölte a hivatal.

Szerdán Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője sajtótájékoztatón szólította fel a főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottsági tisztségéből a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterét.

Amennyiben Karácsony Gergely nem lép, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció fogja kezdeményezni a rendkívüli közgyűlést - jegyezte meg Wintermantel Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

Címlapról ajánljuk

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×