eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Feladta magát az Europol által körözött magyar bűnbanda utolsó tagja is

Az eddig Svájcban bujkáló férfi 2022 ősze óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján. Társaival száz kilogramm marihuánát és tíz kilogramm kokaint hozott be Magyarországra, továbbá 300 milliós beruházással egy hipermodern drogtermesztő üzemet hoztak létre idehaza.

Feladta magát Zürichben az Europol körözési toplistáján szereplő magyar kábítószer-kereskedő bűnszervezet utolsó szökésben lévő tagja, B. Tamás. Azzal gyanúsítják a férfit, hogy részt vett a 300 milliós hipermodern ültetvények építési és művelési tevékenységében Magyarországon – közölte a police.hu.

Az öt drogkereskedővel szemben 2022-ben adott ki körözést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), három gyanúsítottat tavaly fogtak el, míg a negyedik körözött személy, Cs. András február végén adta fel magát Debrecenben.

A bűnszervezet tagjai 2020-ban és 2021-ben előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén hoztak létre drogtermesztő üzemet. A Most Wanted listán lévő korábbi adatok szerint a beltéri ültetvényeket távirányítású öntözőrendszerrel, világítással és szellőzőrendszerrel látták el, a termeléshez szükséges magas villamosenergia-fogyasztás elfedésére pedig nagy értékű ipari generátorokat használtak.

Az üzemet 2021 májusában számolták fel, és az ügyben

165 kilogrammnyi kábítószert (marihuána és kokain), valamint több mint 380 millió forintnyi vagyont foglaltak le a banda tagjaitól.

A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki drogkereskedelem miatt. A bűnszervezet öt tagja tavaly októberben bekerült az Europol Game Over kampányába, a legkeresettebb 54 európai bűnöző közé. Korábban soha nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre és egy időben öt körözött is szerepeljen a Most Wanted listán. A bűnszervezet tagjai ellen idén tavasszal emeltek vádat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint az érintettek legkevesebb tíz alkalommal

száz kilogramm marihuánát és tíz kilogramm kokaint hoztak be Magyarországra szervezett, konspirált módon.

B. Tamás a bűnszervezet ötödik tagja volt, ő 2022 ősze óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján. A Svájcban bujkáló budapesti születésű férfi néhány nappal ezelőtt sétált be a zürichi rendőrségre, és önként adta fel magát. Jelenleg átadási őrizetben várja, hogy a svájci rendőrök átadják őt a magyar hatóságoknak, melyek lefolytatják majd az eljárást ellene.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×