eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: police.hu

Feladta magát Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözője

Társaival több ezer kannabisz egyidejű termesztésére és feldolgozására szolgáló üzemet alakított ki Bács-Kiskun vármegyében – mintegy 300 millió forint értékű beruházással.

Feladta magát egy magyar kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja, aki szerepelt az Europol körözési toplistáján. A hétfős banda tagjai közül kettőt Magyarországon, hármat Spanyolországban fogtak el még korábban, egy gyanúsított pedig továbbra is szökésben van – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Cs. András – aki 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé – szerda délelőtt kereste fel a vele szembeni büntetőeljárást lefolytató KR NNI debreceni osztályát. A 35 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd a Debreceni Törvényszék még aznap délután elrendelte a letartóztatását.

A gyanú szerint V. Sándor István és társai – köztük Cs. András – 2020-ban és 2021-ben előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt,

több ezer kannabisz egyidejű termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki.

Az üzemet 2021 tavaszán számolta fel a rendőrség, amely 165 kilogramm kábítószert (marihuánát és kokaint) foglalt le, míg vagyonvisszaszerzési eljárásban több mint 380 millió forintnak megfelelő vagyont vont el a bűnszervezet tagjaitól.

A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg az akkor szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

A bűnszervezet tagjai 2022 októberében bekerültek az Europol Game Over (Ledöntheted őket) elnevezésű médiakampányába, majd a 2023 novemberétől indult Could you be our next hero! (Legyen Ön a következő hősünk!) médiakampányba, melyek révén körözési adataikat az Europol honlapján és kampányában is megjelenítették.

A banda szökésben lévő öt tagjából hármat tavaly júliusban a KR NNI és a spanyol Guardia Civil fogta el az Alicante tartományi Calp településen. A bűnszervezet hetedik tagja továbbra is szökésben van, Bagaméri Tamás ellen körözés van érvényben. A férfi szerepel Magyarország körözési toplistáján, valamint 2023. július 25-e óta az Europol körözési toplistáján is.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×