eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Lapértesülés: A közösségi médiában toboroznak embercsempészeket Szegeden

Meghökkenti bejegyzésekre lett figyelmes a Délmagyar. A lap szerint egy arab férfi embercsempészeket keres egy Facebook-csoportban.

Gyakorlatilag nem is titkolja egy jordániai születésű, de most Törökországban élő férfi azt, hogy embercsempészekre lenne szüksége - írja a Délmagyar. Sofőröket keres többek között Magyarországról Németországba tartó utakra, amiért több száz eurót kínál, szállított emberenként. Mindezt a Facebookon teszi, teljesen nyilvánosan az egyik szegedi álláskereső, és kínáló csoportban.

Az újság munkatársa kipróbálta és "a megadott telefonszám él, és a férfi az üzenetekre is válaszolt". Kiderült, hogy

Mórahalomra kellene menni az emberekért,

de hogy mennyit fizetne, odáig már nem jutottak el, hiszen már "magának a számnak a felhívása, illetve a bármilyen kapcsolatteremtés a férfival embercsempészés előkészületének minősülhet".

A hirdetésben egyébként az áll, hogy egy Magyarországról Németországba jutó fuvarért 700 eurót, egy Szlovákiából ugyancsak Németországba tartó útért pedig 300 eurót fizet a jelentkező sofőrnek. Ez azért lehet olcsóbb, mert Szlovákiából gyakorlatilag ellenőrzés nélkül lehet eljutni Németországba. Hozzátette, hogy az árak utasonként értendők.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól ezzel kapcsolatban azt közölte, "ha kollégáik bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észlelik, a jogszabályoknak megfelelően eljárást indítanak".

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×