eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Életveszélyes játékot űztek a fiatalok egy fontos Balaton-környéki vasútvonalnál

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai felhívják minden szülő és gondviselő figyelmét arra, hogy a látszólag ártatlan diákcsínyek is súlyos következményekkel járhatnak.

Legutóbb két gyermek cselekedete okozott aggodalmat, akik a zalagyömörői vasúti átjáróban köveket és építési törmelékeket raktak a sínpárokra, amikor az Ukk irányából közlekedő vasúti szerelvény áthaladt.

Bár a sínekre helyezett tárgyak a jelen esetben nem okoztak személyi sérülést, és anyagi kárt sem, az ilyen felelőtlen viselkedéssel könnyen tragikus baleset is bekövetkezhetett volna. A rendőrség hangsúlyozza, hogy ezek a cselekedetek nemcsak veszélyesek, hanem törvénytelenek is, így

a látszólag játékosnak tűnő tréfák valójában bűncselekménynek minősülnek.

A likeBalaton.hu beszámolója szerint a rendőrök a két fiút törvényes képviselőik jelenlétében meghallgatták és felhívták figyelmüket a cselekményük súlyosságára. A Tapolcai Rendőrkapitányság minden szülőt és gondviselőt arra kér, hogy hívják fel a gyerekek figyelmét arra, hogy milyen veszélyekkel járhatnak ezek a látszólag ártatlan diákcsínyek. „Fontos, hogy a gyerekek megértsék, ezek a cselekmények nemcsak saját maguk, hanem mások életét és biztonságát is veszélyeztethetik”.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×