eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Több milliót csalt ki az álrendőr és bűntársai

Egy budapesti házaspárt csaptak be azzal, hogy jó pénzért segíteni tudnak nekik egy ingatlan megszerzésében.

A Fővárosi Főügyészség közleményében kiemelte: a csalást az 51 éves férfi tervelte ki, és az ötletet az adta, hogy egy általa ismert házaspár meg akart vásárolni egy budapesti ingatlant, de a vásárlás nehézségekbe ütközött az Izraelben élő, külföldi tulajdonosok miatt.

A férfi a tervébe bevonta 48 éves vádlott-társát, aki izraeli származású, izraeli kapcsolatokkal rendelkező, magas rangú rendőrnek adta ki magát. A terv az volt, hogy a színlelt ügyintézés során felmerülő költségekre hivatkozva pénzt csalnak ki a sértettektől.

A csalást kitervelő férfi bemutatta bűntársát a házaspárnak, aki

elhitette a sértettekkel, hogy közvetlenül a belügyminiszter mellett dolgozik, kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik,

így az adásvétel lebonyolításában hatékonyan közre tud működni.

A magát rendőrnek kiadó vádlott felvette a kapcsolatot a sértettekkel és azt állította, hogy az ügyintézés miatt többször járt Izraelben, sikerült megállapodnia a tulajdonosokkal, és a saját nevére már meg is vette az ingatlant. A hitelesség látszata érdekében hamis angol, magyar és héber nyelvű iratokat is mutattak a sértetteknek; az iratokat egy harmadik társuk készítette. A csalásban közreműködött még további két társuk, akik az egyeztetések és a pénzátvételek helyszínére szállították a csalást kivitelező két férfit.

A vádlottak az állítólagos ügyintézés költségeire hivatkozva - több részletben - 5 millió forintot csaltak ki a sértettektől, amit ezután szétosztottak egymás között.

A vádirat szerint az ügy 51 éves vádlottja pár hónappal korábban, 2019 márciusában egy másik férfit is becsapott,

a sértettnek külföldi munkavállaláshoz szükséges okiratok beszerzését ígérte, aminek fejében 350 ezer forintot kapott a férfitól.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az öt elkövetővel szemben folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat-felhasználás miatt, az 51 éves vádlott esetében további egyrendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat - olvasható a közleményben. A csalást kitervelő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×