eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Lekapcsolta a TEK a Lobbanó utcai emberölés két gyanúsítottját – videó

A budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségével elfogtak egy férfit és egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy három hete a fővárosban a XVI. kerületi Lobbanó utcában megöltek és kifosztottak egy idős embert.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, egy Lobbanó utcai családi házban május 28-án holtan találtak egy 80 éves férfit, akinek halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozás első adatai egy fiatal nőre terelték a gyanút, de megállapították, hogy neki nincs köze a bűncselekményhez.

A további adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket: egy 27 éves nőt és egy 52 éves férfit.

A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi 2023. május 26-án késő este ment be az idős ember házába és olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról.

A feltételezett elkövetőket a TEK műveleti egysége kedd délután egy budaörsi parkolóban fogta el.

Idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és bankkártyával visszaélés elkövetésével is gyanúsítják.

Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és javasolták letartóztatásukat – olvasható a rendőrségi honlapon.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×