eur:
367.84
usd:
342.23
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
fotó: pixabay
Nyitókép: Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/ablakok-auto-autolampak-epuletek-532001/

Több alkalommal is meglépett az őt üldöző rendőrök elől, mostanáig

Letartóztattak egy 44 éves bödei férfit, aki az elmúlt hónapokban többször is ámokfutóként menekült autóval az őt üldöző rendőrök elől.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vádhatóság az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt indítványozta a 44 éves, jogosítvánnyal nem rendelkező férfi letartóztatását; az ámokfutót februárban többszörös visszaesőként már jogerősen elítéltek ugyanezen bűncselekmény miatt.

A februári ítélet ellenére a férfi március 9-én éjszaka Teskánd környékén vezette autóját, de a rendőrök felismerték, ezért megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A gyanúsított azonban nem lassított, és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel hajtott tovább Teskándon át Hottóig. Egy földes úton menekült tovább az őt folyamatosan üldöző rendőrök elől, de az egyenruhások az útviszonyok miatt szem elől tévesztették.

A férfi április 16-án délben is jogosítvány nélkül és eltiltás hatálya alatt vezetett autót a Babosdöbréte és Teskánd közötti útszakaszon, a rendőrök pedig – az előzményeket ismerve – megkülönböztető fény- és hangjelzést használva utána indultak, hogy megállítsák. A sofőr ez alkalommal sem engedelmeskedett a rendőri felszólításnak, nagy sebességgel hajtott tovább, de Bödén egy földút szélén halomban lévő ágaknak hajtott, innen pedig futva menekült be az erdőbe.

Pár nappal azután, hogy a közelben elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi Zalaegerszegen ismét volán mögé ült,

de ezúttal is felfigyeltek rá a rendőrök és követni kezdték a városban. Az autós egy kereszteződésben a közlekedési lámpa tilos jelzés ellenére sem állt meg, és a rendőrök megkülönböztető jelzését is mindvégig figyelmen kívül hagyta.

Teskánd felé haladva a rendőrök a gyanúsítottat szem elől tévesztették, így akkor már nem volt lehetőségük a megállítására. Csütörtökön azonban Hottón elfogták a férfit, aki a járművezetéstől történt eltiltása ellenére ezúttal segédmotoros kerékpárra ült.

Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint az ügyészség indítványára a bűnismétlés veszélye miatt harminc napra rendelte el a bíróság a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, kérve a szabadlábra helyezést vagy enyhébb kényszerintézkedést.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×