eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Elítélték a bulinegyedben svéd turistát megerőszakolni akaró férfit

Első fokon 4 év 4 hónapot kapott.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt első fokon 4 év 4 hónap börtönre ítélt egy férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. október 29-én éjjel bemászott egy belvárosi, első emeleti lakás nyitott ablakán és a bent alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettet megerőszakolta.

A Telex tudósításából kiderül, hogy 2019 őszén három fiatal svéd nő bulizni utazott Budapestre. Egy VII. kerületi házban béreltek Airbnb-lakást, ugyanazon az emeleten, ahol a vádlott is albérletben lakott. T. Gergely cigarettázás közben figyelte ki a fiatal nőket, akik október 29-én este bulizni mentek a belvárosba. Egyikőjük viszont elfáradt, és hamarabb hazament, az ajtót kulcsra zárta, de azért, hogy barátnői később bejussanak a lakásba, résnyire nyitva hagyta az ablakot.

A vád szerint – írják – ezt vette észre T. Gergely, aki miután bemászott az ablakon, erőszakoskodni kezdett a mélyen alvó nővel. A vád szerint áldozata időközben viszont felébredt, arra, hogy már nem volt rajta nadrág, és egy férfi szexuálisan zaklatja, beléhatolt. Ekkor védekezni kezdett: a lábával eltolta a férfit, aki

az ablakon keresztül végül elmenekült.

Az elsőfokú bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülménynek tekintette az elkövető büntetlen előéletét, súlyosító körülménynek az éjszakai elkövetést, a terhelt ittasságát és az elkövetési módot.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A bíróság a másodfokú ítélethozatalig fenntartotta a vádlott letartóztatását, de ez a döntés nem végleges, mivel a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×