INFORÁDIÓ 
2019. december 9. hétfő
Natália

airbnb

2019.10.28. 13:49

A szigorítás ellenére menetel Budapesten az Airbnb

Tovább tudta növelni a már eleve magas piaci részesedését az Airbnb Budapesten, az elmúlt évek belvárosi kerületekre vonatkozó szabályozó rendeletei sem tudták visszaszorítani terjeszkedését a fővárosban.
2019.10.22. 16:56

Az Airbnb ügyében vár válaszokat Bécs

Állásfoglalást nyújtott be a Régiók Európai Bizottságához az osztrák főváros kezdeményezésére több európai nagyváros, ebben a digitális gazdaság átfogó jogi szabályozását és a szabályok betartatását lehetővé tevő, egyértelmű, végrehajtható rendelkezéseket követelnek - tájékoztatta Bécs Külképviseleti Irodája.
2019.07.26. 20:40

Gyökeres fordulat jöhet Airbnb-fronton

A rövid távú lakáskiadás szabályainak szigorítására készül a Fidesz. Az Airbnb-ellenes tervek Tusnádfürdőn, a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem egyik pódiumbeszélgetésén kerültek szóba. No de mit gondolnak a társasházak és a lakáskiadók?
2019.07.20. 15:05

Átalakulások jönnek az Airbnb-n

Változtatniuk kell korábbi gyakorlatukon azoknak, akik Airbnb-vel, vagyis online adnak ki szállást – tájékoztatta az InfoRádiót a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője. Kollár Kinga elmondta: erre az Európai Bizottság és a uniós fogyasztóvédelmi hatóság közös fellépése miatt van szükség.
2019.01.19. 15:59

Rossz hír a budapesti lakáskiadóknak

Újabb budapesti kerület vezet be kötelező parkolóhely megváltási díjat a rövidtávú lakáskiadásra, hogy megfékezze az Airbnb korlátlan terjedését és a vele járó turistaáradatot. Milyen hatása lett az intézkedéseknek?
2018.11.23. 17:44

Jöhet az Airbnb-adó a VIII. kerületben

A fideszes polgármester által jegyzett előterjesztés értelmében egy 120 négyzetméteres lakás után 218 ezer forintnyi adót kellene befizetni.
2018.11.07. 05:40

Bécs bajszot akasztott az Airbnb-vel

Bécs városának nem sikerült dűlőre jutnia az Airbnb képviselőivel, ezért a város október 31-én megszakította velük a tárgyalásokat. A városháza már több mint egy éve egyeztetett az Airbnb-vel a szállásadók adatainak kiadásáról, de úgy tűnik, a legnagyobb szállásmegosztó portál sem az osztrák jogot, sem Bécs alapvető követeléseit nem hajlandó elfogadni, magyarázta Peter Handke, Bécs pénzügyi tanácsnoka a város döntését. A lakáskiadók számára semmi sem változik, de az Airbnb ellen ezután közigazgatási eljárás indulhat.
2018.09.26. 15:19

Az Airbnb elfoglalja Budapestet

Tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette az 1,5 milliót, 35 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbit.
2018.04.02. 16:50

Újra a csúcson az Airbnb

2017 közepére a budapesti Airbnb-s férőhelyek száma csaknem elérte a fővárosi szállodák kapacitását - derül ki egy a Közgazdasági Szemlében megjelent kutatásból. A részletekről Jancsik András egyetemi docens, a kutatás vezetője beszélt az InfoRádiónak.
2018.01.12. 13:55

Parkolási büntetést kapnak az Airbnb-s lakáskiadók

A 2018-tól érvényes szabályok alapján ha valaki lakást szeretne kiadni a VI. kerületben, akkor minden szobáért egyszeri, akár 1,5 millió forintos parkolóhely-biztosítási díjat kell fizetnie.
2017.12.12. 11:55

Nagy adócsökkentés jön, sokakat érint

A hosszú távú ingatlan bérbeadók jobban járnak jövőre: már senkinek nem kell ingatlan bérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelme után 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást (eho) fizetni, mindössze 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2017.10.26. 16:52

Kapnak egy jó és egy rossz hírt az Airbnb-szolgáltatók

Az Országgyűlés döntése nyomán jövőre enyhülhetnek az átalányadózás feltételei, ennek pedig a legnagyobb nyertesei azok a magánszemélyek lehetnek, akik melléktevékenységként saját tulajdonú ingatlanban kínálnak Airbnb-szolgáltatást - véli Bacskó László, a Vállalkozók Fórumának szakértője.
2017.10.02. 21:10

Újabb nagy pofon az Airbnb-nek

Jócskán megnehezítette a VIII. kerület önkormányzata azt, hogy újabb lakásokat adjanak ki az Airbnb vagy hasonló szolgáltatások keretében.
2017.08.04. 09:16

Ez teszi sikeressé az "airbnb"-zést

Évek óta töretlen a népszerűsége a hagyományos szálláshelyekkel szemben alternatívát nyújtó Airbnb magánlakás-megosztó szolgáltatásnak, amelynek sikere nem csupán a pénztárcabarát árakban, hanem sokkal inkább a vele járó életérzésben rejlik - írja a Magyar Idők.
2017.07.27. 06:50

Változás jöhet az Airbnb-ben

Elkezdődtek az egyeztetések a Magyar Turisztikai Ügynökségnél a rövid távú lakáskiadásnak, benne az airbnb-zésnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által évek óta szorgalmazott újraszabályozásáról, a munkába külső szakértőket is bevonnak - írta a Világgazdaság csütörtökön.
2017.06.21. 13:08

Újabb NAV-akció az Airbnb ellen

Az online foglalási rendszeren, így például az Airbnb-n keresztül akár egy szobát vagy teljes ingatlant szálláshelyként bérbeadó magánszemélyeket számlaadási kötelezettség terheli - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
2017.05.27. 13:12

Sokba kerül, ha a NAV támogat

Támogató eljárásban keresi meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokat, akik a lakásukat rövid távra kiadták turistáknak, és jövedelmükről az ír adóhatóság adatokat adott. Az RSM adótanácsadója azt mondta: a támogató eljárás azt jelenti, hogy bírságot, késedelmi pótlékot nem, de a meg nem fizetett adót be kell fizetni utólag. Hegedűs Sándor szerint az adó megfizetése sem lesz kevés, de ezt legalább nem fejeli meg adóbüntetés.
2017.05.17. 06:00

Új módszerrel száll rá a NAV az Airbnb-s lakáskiadókra

Nincs bírság, vagy más komoly fenyegetettség a lakásukat turistáknak kiadó magánszemélyeknek, ha az adóhatóság felhívására utólag bevallják a jövedelmüket – hívta fel a figyelmet az RSM adószakértője. Fekete Zoltán Titusz emlékeztetett: az adóhatóság nemzetközi adatcserével megszerezte a lakásukat kiadók listáját, és azt is, hogy mekkora jövedelmük származott ebből a tevékenységből. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a hétvégén az MTI-nek úgy nyilatkozott: a szállásadók 80 százaléka több bevételt szerzett, mint amennyit bevallott, ezért nekik erről levelet küldenek. Az adószakértő az utólagos bevallást ajánlja.
2017.05.14. 08:25

Airbnb: a NAV most nagyon megszorongathatja a magyar szállásadókat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint az Airbnb-hálózat szállásadóinak 81 százaléka szerzett több bevételt annál, mint amennyit Magyarországon bevallott - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018