eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A felújítás alatt álló Blaha Lujza tér 2021. szeptember 18-án. Ettől a naptól ismét bővített forgalmi kapacitással használhatják a fővárosban a Rákóczi út-Nagykörút csomópontot az autóval közlekedők.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kockakővel támadt a 7-es buszra, most védekezhet

Vádat emeltek egy 40 éves férfi ellen, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérve rá, mert tavaly nyáron kockakővel bedobta két autóbusz ablakát is Józsefvárosban.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfinek korábban a VIII. kerületi Rákóczi úton konfliktusa volt egy autóbusz sofőrjével, és az emiatt érzett haragjától vezérelve eltervezte, hogy az azon az útszakaszon közlekedő buszokat dobál meg.

A férfi tavaly június 25-én késő este kockakővel a kezében megállt a járdán, majd egy, a Blaha Lujza tér felől a Keleti pályaudvar felé haladó busz egyik oldalablakának üvegét bedobta. Az ablak betört, és a kockakő ráesett egy utasra, aki azonban nem sérült meg. A rongálással okozott kár több mint kétszáz forint volt.

Nyolc nappal később a Rákóczi úton megismételte tettét. A kockakő beesett az utastérbe, az üvegszilánkok pedig könnyebben megsebesítettek egy négy hónapos csecsemőt. A rongálással okozott kár ebben az esetben csaknem háromszázezer forint volt.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás vétségével vádolta meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×