eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Leölték a vizslát gazdája szeme előtt Kunszentmártonban

A másik kutya gazdája addig térdelt a vizslán, míg az nem mozdult.

Állatkínzás miatt érkezett bejelentés és indult eljárás a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságon.

A megalapozott gyanú szerint 2022. április 17-én 18 óra körül egy kunszentmártoni lakos a településről kifelé haladva sétáltatta pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk és támadólag lépett fel az állattal szemben.

A vizsla elkapta a támadó ebet és a szájában tartotta. Ekkor egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból nagy erővel rátérdelt a nyakára és folyamatos nyomás alatt tartotta.

A kutya elengedte a kistestű támadóját, de a férfi tovább térdelt az állaton egészen addig míg az nem mozdult. A kutya gazdája pedig többször kérte, hogy engedje el kedvencét.

A vizsla a helyszínen elpusztult. A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárás során kirendelt állategészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és tompa erőművi behatások együttes hatása következtében pusztult el.

A kunszentmártoni rendőrök befejezték az állatkínzás bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×