eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kannabiszültetvény a Pest megyei Remeteszőlősön 2021. január 18-án. Az illegális növénytermesztés leleplezéséhez szükséges előkészítés után a Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőrség január 18-án közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt számolt fel egy remeteszőlősi ház pincéjében. A helyszíni szemlén összesen 903 tő kannabiszt számoltak össze. A rajtaütéssel a becslések szerint kb. 180 kiló, több százmillió forint értékű marihuána felhalmozását akadályozták meg. Az ültetvény gazdáját, az ott lakó férfit előállították.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Izgalmas szüretre toppantak be a rendőrök

Kannabisz-ültetvényt számolt fel a rendőrség Budapesten és Érden, a nyomozók az ügyben elfogtak két férfit és lefoglaltak több mint öt kiló marihuánát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a rendőrségnek olyan információ jutott a birtokába, hogy egy 29 éves budapesti és egy 35 éves érdi férfi - akik gyerekkori barátok - nagy valószínűséggel drogot termeszt az otthonában. A nyomozók július 15-én csaptak le a csaknem egy éve drogtermesztéssel és -terjesztéssel foglalkozó párosra, a két férfit azóta letartóztatták, ellenük kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök mindkét ingatlanban szakszerűen kialakított növénytermesztő helyiségeket találtak: az ültetvényt a gyanúsítottak Budapesten egy lakóépület leválasztott lakrészében, Érden pedig egy ház pincéjében és egyik szobájában hozták létre. A helyiségekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek. A két férfi a rendszer működtetéséhez szükséges villamos energiához az áramszolgáltatót kikerülve, a villanyórák illegális átalakításával jutott hozzá.

A budapesti házban mintegy 5 kilogramm leszüretelt és szárított kannabiszt, míg Érden 100 kifejlett növényt, mintegy 100 gramm amfetamint, növényi őrlőgépet, pipát, fóliázógépet és mérleget találtak a rendőrök.

A nyomozók ezen kívül Budapesten még egy ingatlanban házkutatást tartottak, ott mintegy 100 gramm marihuánát, arany ékszereket és csaknem 10 millió forintot is találtak - ismertették.

A gyanúsítottak a kábítószert fogyasztóknak értékesítették tovább, a teljes bűnelkövetői kör feltérképezése még folyamatban van - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Óva inti az IMF az Európai Uniót: nem a támogatások fizetése a megoldás

Óva inti az IMF az Európai Uniót: nem a támogatások fizetése a megoldás

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) óva intette Európát attól, hogy „állami támogatási versenybe” kezdjen az Egyesült Államokkal és Kínával, mondván, hogy ez ártana az EU gazdaságának. Az IMF pénteken közzétett legfrissebb, európai gazdasági kilátásokról szóló jelentésében úgy becsülte, hogy az amerikai inflációcsökkentő törvény – amely 369 milliárd dollárnyi támogatást és adókedvezményt tartalmaz a tiszta energiával kapcsolatos technológiákra – másolása tartósan 0,6 százalékkal csökkentené az EU GDP-jét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×