eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Támadás és fenyegetőzés a rabszállítóban – videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást a 32 éves férfi ellen, aki szállítás közben fenyegette a rendőröket, miközben megrongálta a rabszállító autó zárszerkezetét.

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint 2022. június elején vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt a rendőrség őrizetbe vett, majd gyanúsítottként hallgatott ki egy Veszprém megyei férfit, akit az ügyészség indítványával egyezően a Veszprémi Járásbíróság letartóztatott.

A megalapozott gyanú szerint letartóztatásának elrendelése után, miközben a bíróságról a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, a férfi egyre agresszívabban viselkedett, nemtetszését fejezte ki a bíróság döntésével szemben, és emelt hangon szidalmazni kezdte az őt kísérő rendőröket.

Miután elhelyezték a rabszállító autóban,

a férfi megbilincselt kézzel rátámadt a rendőrökre, majd testi erejét felhasználva próbálta megütni a hivatalos személyeket, akik a ruházatánál fogva tartották vissza a folyamatosan szabadulni akaró elkövetőt.

Végül a rendőröknek sikerült a letartóztatott személyt visszafogni és a jármű rabszállító helyiségének ajtaját bezárni, de a férfi ezután sem nyugodott meg. Az elkövető a szállítás során kiabálva többször azzal fenyegette a hadnagy és főtörzsőrmester rendfokozatú rendőröket, hogy kapcsolatai révén elintézi, hogy ismerősei, rokonai

előbb a kezüket-lábukat eltörjék, majd meg is öleti őket.

A férfi a fenyegetések során a rabszállító helyiség ajtaját folyamatosan rugdosta, illetve a könyökével, nagy erővel addig ütötte, amíg annak zárszerkezete megrongálódott.

Az azóta is letartóztatásban lévő férfit később a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen, majd a videófelvétel megtekintését követően beismerő vallomást tett és visszavonta panaszát.

A felkavaró bűncselekmény elkövetését testkamera rögzítette, ami itt tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×