eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Azt mondta a rendőrnek a nő, hogy megöli

"Hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás" történt.

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi nővel szemben, aki megöléssel fenyegetett meg egy szegedi rendőrt, egy másik esetben pedig becsmérelte a vele szemben intézkedőket - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, zaklatás és becsületsértés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a nő - aki

jelenleg hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott szabadságvesztését tölti

- egy korábbi büntetőügyéből ismerte a rendőrként dolgozó férfit. Egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette vele a kapcsolatot, hogy megfélemlítse. Ezután 2020. december 2-án írásban, majd azt megismételve hangüzenetben is közölte a rendőrrel, hogy "megtalálja és megöleti, ha egyedül lesz az utcán, és ha az kell, akkor vér fog folyni".

A nő előzőleg lánya osztálytársának édesanyját fenyegette meg egy korábbi incidens miatt azzal, hogy nem élhet nyugalomban, "soha nem tudhatja, hogy mikor fogja megtámadni", és a sértett lányának halálát is kilátásba helyezte.

Tavaly február 21-én két járőr a nővel szemben elrendelt bűnügyi felügyeletet biztosító nyomkövető eszközt akarta ellenőrizni; a vádlott velük szemben becsmérlő kijelentéseket tett - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×