INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

kaiser ede

móri mészárlás

börtön

Kaiser Ede bilincsben. Két évvel mérsékelte, tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edét rablások és más bűncselekmények miatt, ezzel lezárult a perújítási eljárás, s így jogerőssé vált, hogy nem róható terhére a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás. A bíróság ítéletével mérsékelte a perújítási eljárás során kiszabott, 18 évben meghatározott fegyházbüntetés mértékét, ugyanakkor kizárta Kaiser Edét a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből.

Megtette első lépéseit szabadlábon Kaiser Ede

Infostart

Biztonsági őr biztosan nem lesz - sőt, mielőtt munkába áll, le kell érettségiznie.

Hétfőn "legendás vendég" távozott 18 év után a Kozma utcai börtönből. A móri banki mészárlás után - de végül nem amiatt - hosszú időt hűvösön ülő Kaiser Ede újságíróknak azzal kezdte: "kicsivel több volt, mint ami jólesett" - olvasható a Blikk rövid beszámolójában.

Kaiser a kérdéseket röviden megválaszolva ügyvédje autójához sétált, és családi ebédre indult, édesanyja a kedvenc ételét főzte neki.

Dezső Antal, az ügyvéd azt mondta, biztos abban, hogy védence teljesen leszámolt régi, bűnöző életmódjával,

a börtönben sokat edzett és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad, dolgozói életre

- ha leérettségizett -, de azt már biztosan tudni, "biztonsági őr nem lesz".

Ismert, 2002. május 9-én két fegyveres mészárolt le nyolc embert a móri bankfiókban. Hiába nem találták meg a bankban sem Kaiser, sem állítólagos társa, Hajdú DNS-mintáját, a férfit életfogytiglanra ítélték. Öt év múlva kerültek elő az igazi tettesek, amikor egy amatőr régész előtúrta egy erdőből a gyilkossághoz használt fegyver darabjait.

Kaiser Ede 25 millió forintot kért azért, mert tévesen ítélték el a móri gyilkosságért. A Szegedi Törvényszék azonban elutasította ezt.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018