eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Azonnal bűnhődik a barátnőjére késsel támadó öngyilkosjelölt

Pénteken okozott életveszélyes sérülését, már előzetesben is van. Magával is végezni akart.

Jogerősen elrendelték a letartóztatását annak a férfinek, aki a gyanú szerint több késszúrással életveszélyesen megsebesítette volt barátnőjét pénteken Budapesten - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

A közleményben azt írták, hogy a férfi az esti órákban egy budai lakásban legkevesebb háromszor megszúrta a sértettet, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Ha megállapítják a gyanúsított bűnösségét, akkor különös visszaesőnek minősül, mert hasonló bűncselekmény miatt kiszabott büntetéséből engedték feltételes szabadságra, mielőtt ezt a tettét elkövette. A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el.

A gyanúsított védője az

öngyilkossági kísérlet

miatt indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) rendelje el. A Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet zárójelentése szerint azonban a férfi nem igényel akut pszichiátriai kezelést, fogdán tartható, ezért az IMEI nem jelölhető ki a letartóztatás végrehajtási helyéül - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 08:10
×
×
×
×