eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla

Csaknem halálos sérülést okozott egy biztonsági őr Nagykanizsán

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy nagykanizsai biztonsági őr ellen, aki olyan súlyosan bántalmazott egy férfit, hogy az csaknem belehalt a sérüléseibe - tájékoztatta a főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Pirger Csaba felidézte, hogy a nagykanizsai autóbusz-pályaudvar 53 éves személy- és vagyonőre március 10-én, az esti órákban is szolgálatban volt, amikor 22 óra után a váróteremben meglátott egy erősen ittas férfit, aki a padon feküdt. Közölte vele, hogy távozzon, majd elhagyta a várótermet.

Később a biztonsági őr azt látta, hogy a férfi még mindig a váróteremben van. Miután a helyiséget be kellett zárnia, ismét kiküldte az ittas embert, de az néhány perccel később, már csak a harmadik felszólításra indult ki az utcára.

Az őr nem sokkal később azt látta, hogy a férfi ismét a buszpályaudvar felé tart, de azt mondta neki, hogy ne akarjon oda visszamenni. Miután testközelbe kerültek, az ittas férfi hadonászni kezdett, mire a biztonsági őr a jobb, majd a bal kezével olyan erővel ütötte fejbe, hogy a sértett hanyatt esett, feje pedig a betonnak csapódott. Az eszméletlenül elterült férfihoz a biztonsági őr ezután mentőt hívott.

Az ügyészség vádirata szerint az ittas férfi olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, ami a halálához is vezethetett volna, ha nem kap időben szakszerű egészségügyi ellátást. A biztonsági őr ellen ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×