eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elrendelték a bundabotrány gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását

Elrendelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a labdarúgó bundabotrányban érintett hét gyanúsított előzetes letartóztatását.

A bíróságon két tanács tárgyalt a kényszerintézkedésekről. Az egyik tanács azt rögzítette, hogy a szökés elrejtőzés veszélyére és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel döntött K. Zoltán, L. Mátyás és H. Gábor gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról. Ezen felül K. Zoltán és L. Mátyás vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll. A döntés alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. július 30. napjáig tart.

K. Zoltán és L. Mátyás gyanúsítottak esetében a bíróság szerint annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábon hagyásuk esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. A másik tanács L. Kolos, Cs. János, S. Krisztián és M. Tamás László gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el a szökés, elrejtőzés veszélyére és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel. A végzések nem jogerősek.

A bírósági végzések szerint figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmények tárgyi súlyára, szervezett jellegére, valamint a gyanúsítottak tisztázatlan egzisztenciális körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak eljárási cselekményeken való jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. A nyomozati iratokból rendelkezésre álló adatokra és a bűncselekmények jellegére figyelemmel az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a még kihallgatandó személyek befolyásolásával meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást.

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán jelentette be, hogy hét embert vettek őrizetbe a bundabotrány magyarországi vonatkozásában. Fazekas Géza, a KNYF szóvivője a keddi akcióról elmondta: a hét gyanúsított közül hárman jelenlegi vagy volt labdarúgók, míg négyen jelenleg is aktív játékvezetők. K. Zoltánt nevezte meg az egyik gyanúsítottként, akit azonban arra hivatkozva, hogy kérdéses, közszereplőnek tekinthető-e egy futballista, nem nevezett meg. A Magyar Hírlap Kenesei Zoltán volt labdarúgóként azonosította a gyanúsítottat. Az MTI kérdésére Fazekas Géza a szervezet magyarországi vezetőjének nevezte K. Zoltánt.

Február 9-én három magyar bíró, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működött közre az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, ügyükben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) indított vizsgálatot. A bundázás kapcsán szintén szóba került, tavaly decemberi Argentína-Bolívia U20-as mérkőzést pedig Lengyel Kolos vezette, két segítője Selmeczi Krisztián és Mocsári Tamás volt.

A hét személyt azzal gyanúsítják, hogy egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×