INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Szatírtámadásnak állította be félrelépését egy nő Pécsen

InfoRádió / MTI
Hatóság félrevezetése miatt eljárást indít a rendőrség egy nő ellen, aki szatírtámadásnak állította be félrelépését Pécsen.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a rendőrség március közepén indított nyomozást erőszakos közösülés bűntette miatt, mert a fiatal nő azt állította, hogy egy sebhelyes arcú férfi az utcán megerőszakolta.

Mivel az elmúlt időszakban több nemi erkölcs elleni bűncselekmény is történt Pécs-Kertvárosban, a városi rendőrkapitány külön nyomozócsoportot állított fel az ügyek vizsgálatára és a tettes vagy tettesek elfogására. A nyomozók mintegy száz embert hallgattak ki és mindenre kiterjedő információgyűjtést, elemzést végeztek az elkövetők kilétének megállapítására.

Az állítólagos sebhelyes arcú férfi által megerőszakolt nő már az első kihallgatáson gyanús volt a nyomozóknak, mert bár érzelmi megnyilvánulásai életszerűnek tűntek, történetét logikailag nem lehetett követni. A vizsgálat során beszerzett információk és szakértői megállapítások alapján pedig nyilvánvalóvá vált, hogy a sértett több részletkérdésben valótlant állított. A nő újabb, szerdai kihallgatásán végül bevallotta, hogy csak kitalálta az erőszakot, és elnézést kért a nyomozóktól.

Elmondta, március 15-én éjjel valójában alkalmi partnerrel létesített szexuális kapcsolatot. Ezt megbánta, majd a barátjának, valamint a családjának azt mondta: szatírtámadás áldozata lett, s a nyakán a kiszívást is a támadója okozta.

A rendőrség az ő ügyében erőszakos közösülés gyanúja miatt indított büntetőeljárást bűncselekmény hiányában megszünteti, egyben feljelentést tesz a nő ellen hatóság félrevezetése miatt.

A félrelépését szatírtámadásnak beállító nőnek emellett valószínűleg ki kell fizetnie a nyomozás költségeit.

A címlapról ajánljuk