eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Sosem szabadulhatna a fekete sereg vezére

Tényleges életfogytiglant kapott a fekete sereg szökésben lévő vezetője, Magyar Róbert, 28 társára pedig még összesen több mint száz év fegyházat szabott ki elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság.

A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos küzdelmeket folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A keddi ítélethirdetés során a büntetések felolvasását követően a tárgyalóteremben nyomban megbilincseltek és előzetes letartóztatásba helyeztek nyolc, még szabadlábon lévő vádlottat.

A 6-8 évvel ezelőtti cselekmények között van minősített emberölés, zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés és garázdaság.

A monstre perben, amelyben csak a perbeszédek több mint egy hónapig tartottak, az ügyész tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott Magyar Róbertre, míg védője bizonyítottság hiányában történő felmentést kért. A vádhatóság képviselője a további 29 vádlott közül 23 esetében kért fegyházbüntetést.

A bűnszervezetben elkövetett emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Vaskuti András vezette, ötös tanács 2007 márciusa óta tárgyal. A per nagyságát jól példázza, hogy már a vád benyújtásakor 15 ezer oldalnyi iratanyaga volt, azóta több mint 100 tárgyalási napot tartottak. A vád a bűnszervezetben a 30 vádlottból 18 vett részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×