INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

BKV-botrány: bűnszervezetben való részvétellel egészült ki a Mesterházy és társai elleni vád

InfoRádió / MTI
Bűnszervezetben való részvétellel egészítette ki Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója, Zelenák Tibor volt főosztályvezető és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója gyanúsítását a rendőrség - erősítette meg a BRFK szerdán az MTI-nek a hirado.hu értesülését.

A BRFK az MTI megkeresésére küldött válaszában emlékeztetett: A. Attilával, M. Ernővel és Z. Tiborral szemben hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. "Az eljárásban fokozott ügyészi felügyeletet gyakorló Fővárosi Főügyészséggel szakmai egyetértésben, a gyanúsításban szerepel a bűnszervezetben való részvétel minősítő körülménye" - tartalmazza a rendőrségi válasz.

A BRFK közlése kitért arra is, hogy a hatályos büntetőeljárási szabályok szerint a bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén az adott bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik.

A hirado.hu szerdán számolt be arról, hogy a gyanúsítás kiegészítése miatt mostantól bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt folyik Antal Attila, Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő ellen a büntetőeljárás a BKV-ügyben.

A gyanú szerint Antal Attilát, Zelenák Tibort és Mesterházy Ernőt a Fővárosi Önkormányzat néhány tisztségviselője és a BKV Igazgató Tanácsának egyes tagjai vették rá a bűncselekmények elkövetésére.

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyó nyomozás adatai szerint a bűnszervezet tagjai tudtak egymás bűnös tevékenységéről és a feladatokat felosztották egymás között - írta a hirado.hu.

A hirado.hu emlékeztetett: a BKV-ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 25 embert gyanúsít különböző bűncselekményekkel. A hiradó.hu értesülései szerint napokon belül újabb gyanúsítotti kihallgatások lesznek és tovább bővülhet a bűnszervezetben való részvétellel gyanúsítottak száma is.A címlapról ajánljuk