INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

rendőrség

motoros

büntetés

szekszárd

Szénné büntették a rendőrök a torkos motorost Szekszárdon - videó

Szénné büntették a rendőrök a torkos motorost Szekszárdon - videó

Infostart

Alig egy perc alatt tizenhat büntetőpontot gyűjtött össze az a motoros, aki Szekszárd központjában három súlyos közlekedési szabályszegést is elkövetett. "Jutalma" mínusz 130 ezer forint.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei június 26-án Szekszárdon, a város központjában a piros lámpánál várakoztak a képrögzítő eszközökkel felszerelt, jelöletlen szolgálati gépkocsival, amikor elment mellettük – áthajtva a piroson – egy motoros.

A rendőrök a szabálysértő után mentek, aki a tilos jelzésen történő áthaladás után felgyorsított, és a város központjában 73 km/h-s sebességgel folytatta útját, majd tovább robogva, a balra kanyarodni tilos jelzőtábla jelzése ellenére befordult egy utcába.

A rendőrautó alig érte utol a száguldó robogót, a nagy igyekezetben majdnem eltaláltak egy szabálytalan gyalogost is...

Az alig egy perc alatt elkövetett három súlyos jogsértést a járőrautóba szerelt fedélzeti- és sebességellenőrző kamera rögzítette.

A motoros, aki megállítása után azzal védekezett, hogy sietett az ebédért,

nagy árat fizetett a szabálytalankodásáért. A rendőrök 130.000 forint közigazgatási bírságot és 16 közlekedési előéleti pontot szabtak ki részére.

A magyar jogszabályok értelmében az a sofőr, aki három éven belül 18 büntetőpontot összegyűjt, annak bevonják vezetői engedélyét, és utánképzésen kell részt vennie. Könnyen lehet, hogy a szabályszegő motoros is jogosítvány nélkül marad.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018