eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Szénné büntették a rendőrök a torkos motorost Szekszárdon - videó

Alig egy perc alatt tizenhat büntetőpontot gyűjtött össze az a motoros, aki Szekszárd központjában három súlyos közlekedési szabályszegést is elkövetett. "Jutalma" mínusz 130 ezer forint.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei június 26-án Szekszárdon, a város központjában a piros lámpánál várakoztak a képrögzítő eszközökkel felszerelt, jelöletlen szolgálati gépkocsival, amikor elment mellettük – áthajtva a piroson – egy motoros.

A rendőrök a szabálysértő után mentek, aki a tilos jelzésen történő áthaladás után felgyorsított, és a város központjában 73 km/h-s sebességgel folytatta útját, majd tovább robogva, a balra kanyarodni tilos jelzőtábla jelzése ellenére befordult egy utcába.

A rendőrautó alig érte utol a száguldó robogót, a nagy igyekezetben majdnem eltaláltak egy szabálytalan gyalogost is...

Az alig egy perc alatt elkövetett három súlyos jogsértést a járőrautóba szerelt fedélzeti- és sebességellenőrző kamera rögzítette.

A motoros, aki megállítása után azzal védekezett, hogy sietett az ebédért,

nagy árat fizetett a szabálytalankodásáért. A rendőrök 130.000 forint közigazgatási bírságot és 16 közlekedési előéleti pontot szabtak ki részére.

A magyar jogszabályok értelmében az a sofőr, aki három éven belül 18 büntetőpontot összegyűjt, annak bevonják vezetői engedélyét, és utánképzésen kell részt vennie. Könnyen lehet, hogy a szabályszegő motoros is jogosítvány nélkül marad.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×