eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Csúnya autós átverés

Betegszállító cég nevében, csalással vásárolt autóalkatrészeket egy férfi, üzletszerűen elkövetett csalás a vád ellene.

A Pápai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 38 éves férfival szemben, aki az egyik, gépjárműalkatrészeket forgalmazó helyi üzletben a volt munkáltatója részére biztosított fizetési kedvezménnyel visszaélt, és az eladót megtévesztve úgy vásárolt, hogy az árucikkek vételárát nem fizette ki.

A vádirat szerint az elkövető korábban egy betegszállítással foglalkozó cég alkalmazásában állt, amely az autóalkatrészeket árusító üzletnél partnerkártyával rendelkezett, s így lehetősége volt a halasztott fizetésre. A vásárlási kedvezmény érvényesítéséhez ugyanakkor szükséges volt a cégbélyegző használata.

A vádlott elhatározta, hogy visszaél az általa ismert lehetőséggel, és azt a látszatot keltve szerzi meg a különböző alkatrészeket, kiegészítőket, hogy a betegszállító cég alkalmazásában áll, és a társaság részére vásárol.

2018. augusztus végén megjelent az üzletben, ahol arra hivatkozott, hogy halasztott fizetéssel vásárol, és a cég a vételárat majd utalással teljesíti. Az eladó ekkor tájékoztatta, hogy a vásárláshoz a cégbélyegző használata szükséges, mire

a férfi még aznap délután egy hamis bélyegzővel tért vissza, és további alkatrészeket, valamint motorolajat vásárolt a cég nevében.

A vádlott ezek után még másnap, majd 2018 szeptemberében további három alkalommal jelent meg az üzletben, ahol az eladót megtévesztve, a hamis bélyegző felhasználásával, a 15 napos fizetési határidő vállalása mellett vásárolt magának különböző termékeket.

A kereskedő szeptember végén értesítette a betegszállító céget a kiegyenlítetlen számlákról, melyek ellenőrzése során megállapították, hogy a vádlott jogosultság nélkül vásárolt a sértettnél. Az elkövetőnek nem állt szándékában a termékek árát megfizetni, és cselekményével összesen mintegy 191 000 forint kárt okozott a sértettnek.

A járási ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát indítványozta a vádiratában azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×