INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

ii. erzsébet

offshore

vagyon

London, 2018. június 09.II. Erzsébet brit uralkodó hintóban érkezik a hivatalos születésnapja alkalmából Trooping the Colour néven rendezett hagyományos zászlós díszszemlére Londonban 2017. június 9-én. A tisztelgő katonai parádét 1748 óta mindig június második szombatján tartják. II. Erzsébet királynő, a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója, 1926. április 21-én született. (MTI/AP/Frank Augstein)

Offshore-ügyletek nélkül is szépen nőtt II. Erzsébet vagyona

Infostart / MTI

A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke tavaly 2,9 százalékkal csaknem 534 millió fontra nőtt.

A brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster éves jelentése szerint az 1265-ben alapított és jelenlegi feladatait különböző formákban 1399 óta ellátó vagyonkezelő tavaly 20,2 millió font nyereséget ért el.

A II. Erzsébet brit uralkodó 753 éves ősi magánvagyona befektetéseiből származó nyereség három és félszer nagyobb, mint 2000-ben, amikor 5,8 millió fontra rúgott

- olvasható a The Guardian brit napilapban.

A 4,9 százalékos nettónyereség-növekedés azonban kisebb arányú, az előző két évinél, amikor mintegy 8 százalékot tett ki. "Egy újabb pozitív évet zártunk, szinte az összes üzleti vállalkozásban jelentős volt a növekedés" - olvasható a jelentésben.

A hercegség bevételeinek

  • 64 százaléka kereskedelmi tevékenységből,
  • 18 százalék mezőgazdaságból,
  • 10 százalék pénzügyi befektetésekből és nyolc százalék ingatlanokkal kapcsolatos bevételből származik.

A könyvelők emlékeztettek arra, hogy a hercegségnek nem kell társasági adót fizetnie, de II. Erzsébet uralkodó jövedelemadót fizet bevételei után.

Tavaly ősszel a Paradise-iratok (Paradise Papers) néven kiszivárgott aktákból kiderült, hogy az uralkodói vagyonkezelő 2004-ben ötmillió fontot fektetett be egy bermudai offshore alapba, 2005-ben pedig 7,5 millió dollárt egy kajmáni-szigeteki magántőkealapba, ezek az offshore ügyletek pedig meglehetősen kínosan érintette a királyi családot.

Nyitókép: Frank Augstein
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018