INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

offshore

2021.04.22. 11:35

Fogynak az adóparadicsomok nyújtotta előnyök

Április elején hatályba lépett az OECD-nek az a standardja, amely eredményeként az adóhatóságok rálátást kaphatnak az adóparadicsomokban bejegyzett társaságok tevékenységére és azok legfontosabb pénzügyi adataira. Bár még kérdéses, hogy a NAV ezeket az információkat mire fogja felhasználni, de több, előszeretettel használt adóminimalizálási módszernek is vége lehet.
2021.02.16. 06:25

Megkopóban az adóparadicsomok régi „fénye”?

Erős visszaesés látszik az offshore tulajdonosi körhöz köthető hazai cégek számában, a tendencia biztató, ugyanakkor továbbra is sok lehetőség van a rejtőzködni vágyó tulajdonosok számára.
2019.06.13. 12:38

Tovább súlyosbodott a válság Moldovában

Nagy léptékű pénzkivonás zajlik a moldovai állami vállalatok számláiról - jelentette ki csütörtökön az új moldovai kormány gazdasági minisztere, Vadim Brinzan, aki minisztertársaihoz hasonlóan nem tud bejutni hivatalába, mert az előző kormányhoz hű hatóságok ezt megakadályozzák.
2017.11.14. 14:47

Így harcolna az EU a kormányszintekig jutó offshore-ozás ellen

A kormányszintekig mutató, nagy károkat okozó adóoptimalizálás visszaszorítása érdekében hiteles európai feketelistát kell létrehozni, amelyet lehetőleg az eurót használó országok pénzügyminisztereinek legközelebbi tanácskozásán, december 5-én el is kell fogadni - jelentette ki Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének az adóelkerüléssel és adóparadicsomokkal foglalkozó vitáján.
2017.11.08. 08:42

Újabb nagy név az offshore-botrányban

Újabb angol királyi név merült fel az úgynevezett Paradise-papírokkal összefüggésben. Károly walesi herceg, úgy lobbizott a klímavédelmi törvények módosításáért, hogy nem jelezte: offshore cége sokat profitálna a szabályok megváltoztatása nyomán.
2017.11.06. 20:19

Dagad az offshore-botrány

Egyre több részlet látott napvilágot hétfőn a különféle hírcsatornákon keresztül a legújabb offshore-botrányról, a hírügynökségek ismert személyek (így orosz vezető üzletemberek és Petro Porosenko ukrán elnök), illetve nagy hírű cégek ügyleteiről számoltak be.
2017.08.25. 06:38

Ma véget ér a brókerbotrány

Tizennégy év után lezárul a brókerbotrányként elhíresült büntetőügy, miután ma szabadul a tököli börtönből az ügy főszereplője, Kulcsár Attila – értesült a Magyar Idők.
2017.07.05. 07:46

Az offshore pénzek töredékét hozták haza

Úgy tűnik, az adóoptimalizálással ügyeskedők jó részének eszében sincs hazahozni az offshore cégekbe menekített vagyonát - írta a Magyar Nemzet.
2017.02.10. 19:59

Újabb részletek az offshore-botrányról

Házkutatást tartottak a panamai hatóságok a nemzetközi offshore-botrány főszereplőjévé vált Mossack-Fonseca ügyvédi irodánál, és mindkét tulajdonost őrizetbe vették.
2017.01.19. 08:44

Az offshore-paradicsomokban sincsenek biztonságban a csalók

Több mint hatezer jogsértésre derítettek fényt tavaly az adóhatóság pénzügyi nyomozói, a kár együttesen 110 milliárd forint – tudta meg a Magyar Idők. A gyanús ügyek közel felében költségvetési csalás miatt indult vizsgálat, a tapasztalatok szerint az élelmiszeriparban és a munkaerő-kölcsönzésben komoly problémák akadtak. Mivel a csalók egy része külföldön, esetleg offshore-paradicsomokban próbálja elrejteni a pénzt, a magyar hatóság tavaly 1500 alkalommal kérte a nemzetközi szervezetek segítségét - olvasható a lapban.
2016.12.21. 18:47

Nem kap büntetést az offshore céget vezető volt uniós biztos

Megsértette a magatartási kódex szabályait Neelie Kroes volt uniós biztos azzal, hogy hivatali ideje alatt is vezető tisztséget töltött be egy bahamai offshore cégben - közölte szerdán az Európai Bizottság, amely ennek ellenére nem rendelt el büntetést a testület egykori tagja ellen.
2016.12.13. 20:22

Elfogadták az offshore-törvényt

Jövő nyárig utolsó esélyt biztosított az Országgyűlés a pótlólagos adófizetésre a jövedelmüket külföldre menekítőknek, továbbá, még ebben a módosító csomagban lehetővé tette, hogy politikai vezetők is irányíthassanak sportszövetségeket.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018