eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Várpalotai hintabaleset: ezt állapította meg a vizsgálat

Várpalotai hintabaleset: ezt állapította meg a vizsgálat

Minden szükséges engedéllyel rendelkezett a várpalotai napok rendezvényén meghibásodott hinta üzemeltetője - közölte a város önkormányzata a hétvégi hintabaleset után indított belső vizsgálatának lezárultával.

A várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén múlt szombat délután szétesett egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg, egyikük életveszélyesen.

A baleset után a település polgármestere, Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) belső vizsgálatot rendelt el.

Az önkormányzat vizsgálata a baleset napján elvégzett gyors ellenőrzéshez hasonlóan azt állapította meg, hogy

az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. szabályos szerződést kötött a hinta üzemeltetőjével, amely rendelkezett a szükséges engedélyekkel

- áll a közleményben.

A polgármester ismét kifejezte együttérzését és jókívánságait a baleset érintettjeinek, akiknek felajánlotta a város segítségét.

Mint írták, a baleset felelősének megtalálása a szakértők, a rendőrség, végső soron pedig a bíróság feladata, ezért az önkormányzat továbbra is mindenben együttműködik a hatóságokkal.

A rendőrség a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A meghibásodott kalapácshintát egy várpalotai telephelyre szállították.

Az utazó vidámpark tájékoztatása szerint az érintett hinta 2 éve készült, problémamentesen működött a legnagyobb fesztiválokon is , legutóbbi éves felülvizsgálata pedig júniusban történt meg. Ezzel kapcsolatbanGreznár Attila, az üzemeltető cég vezetője az InfoRádiónak elmondta: mindig figyeltek arra, hogy "a lehetőségek határán a lehető legbiztonságosabb berendezéseket" tudják megterveztetni és legyártatni, soha nem volt semmilyen gondjuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×