eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Elképesztő kalandra vállalkozott egy magyar fiatal

Elképesztő kalandra vállalkozott egy magyar fiatal

Már Németországban tart az 1600 kilométeres úton Amszterdamig gyalogló elszánt fiatal.

Az 1600 kilométeres táv hosszát jól érzékelteti, hogy az El Camino zarándokút legnépszerűbb, Saint-Jean-Pied-de-Port-tól Santiago de Compostelába vivő "francia útja" 780 kilométer hosszú.

A Kátay Tamás Debrecenben, a Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett, és jelenleg a fővárosi Eötvös Loránd Tudományegyetem tanul. Idén nyáron úgy döntött, vándorútra kel, teljesen egyedül: Budapestről elgyalogol Amszterdamba, onnan átbuszozik Londonba, ahonnan átsétál Cambridge-be – mindezt 57 nap alatt.

A fiatalember július 8-án indult, és kalandjairól a Dehir.hu portál is beszámolt. Az útra a fővárosból startolt el, s mint Facebook-oldalán írta: „egész délután szívtam a jó kis budapesti szmogot, eközben annyi említésre méltó történt, hogy a rakparton jött szembe egy bácsi, aki a biciklije mellett egy pónit futtatott pont úgy, ahogy mások a kutyájukat. A póni persze telesz.rta a bicikliutat...”

Tamás a szállást "barátok barátainál" igyekszik tölteni. Az útvonalát megosztotta a Facebook-oldalán, a segítséget a még nem foglalt városok esetében szívesen fogadja.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×