eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Beszakadt a jég egy korcsolyázó alatt a Fertő-tavon, így mentették ki - videó

Egy baráti társaság korcsolyázott a Fertő-tavon vasárnap, amikor észrevették, hogy egy jégbe szakadt ember integet a távolból. A történteket akciókamera is rögzítette, szerencsére senkinek sem esett végül baja. Érdemes meghallgatni a felvételt, rémisztő a jég recsegése.

˝Baráti társasággal korcsolyázunk a Fertő tavon, ha az időjárás is engedi. Két hete biztonságos volt a jég, ezért az elmúlt hétvégén is terveztünk egy nagyobb siklást a Fertőn. Meglepetten tapasztaltuk, hogy annak ellenére, hogy melegedés nem volt a héten, egyes helyeken felolvadt a jég, ezeket a helyeket nagy ívben kerültük" - írta Horváth Zsombor a Kisalföldnek.

Már kifele korcsolyáztak, amikor kiáltást hallottak, és a távolban megpillantottak egy embert, aki a vízből integetett.

"Akciókamerával korcsolyáztunk, így a beszakadás helyét és a mentést a kamera rögzítette, de minden nem látszik. Amit visszaad a felvétel, az a jég ropogása... Ahol megálltunk, ott már sokkal vékonyabb volt a jég, valószínű melegforrás lehetett a környéken, és érezni lehetett a roppanásokból, hogy veszélyes terület. Valaki mondta is, amikor kijött a vízből, hogy menjünk messzebb egymástól, nehogy beszakadjon alattunk is. Tanulság: tavakon nem szabad egyedül korcsolyázni, legalább ketten, vagy hárman menjenek, és akkor se túl közel egymáshoz. Utólag persze mindenki okos, tudom... Szerencsére nem történt nagyobb baj˝ - írta Horváth Zsombor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×