eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kórházba került a balesetet szenvedett magyar hegymászó

Mentőhelikopterrel a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították vasárnap a Romániában szakadékba zuhant magyar hegymászót. Az orvosok szerint sérülései nem életveszélyesek.

Az aradi, 44 éves férfi egy magyarországi turistacsoport tagjaként Románia legmagasabb csúcsa, a 2544 méter magas Moldoveanu csúcs felé tartott a Fogarasi havasokban szombat délután, amikor egy meredek hegyoldalon megcsúszott és szakadékba zuhant. A Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint egy csendőrökből és hegyi mentőkből álló mentőcsapatnak szombat este, sötétedés után sikerült kimentenie a sérültet a szakadékból. Miután stabilizálták állapotát, több órát vett igénybe, amíg olyan térségbe szállították, ahova le tudott szállni a mentőhelikopter. Ide már korábban kiküldték a SMURD rohammentő szolgálat helikopterét, de a sötétség beálltával a légi jármű nem tudott tovább várni és visszatért marosvásárhelyi bázisára.

A mentőhelikopter vasárnap ismét a helyszínre repült: ekkor sikerült kórházba szállítani a sérült hegymászót.

Gál Melinda, a marosvásárhelyi SMURD rohammentő szolgálat sürgősségi szakorvosa az MTI-nek elmondta, hogy a turista koponyasérülést, bordatörést és végtag-zúzódásokat szenvedett, de állapota stabil és sérülései nem életveszélyesek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×