INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Magyarok sérültek meg egy törökországi buszbalesetben

InfoRádió / MTI
Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel. (Az RTL KLub híradója arról számolt be, hogy felborult)

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket - mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta - két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték, míg a másik kórházban tartott 7 sérült közül 5-öt valószínűleg ugyancsak még éjszaka előtt kiengednek. Megfigyelés céljából 2 magyar turistát ugyanakkor egyelőre még benntartanak a kórházban, egyikül kulcscsont-repedést szenvedett, míg a másik az arcán sérült meg.

A gépkocsi utasa - egy török állampolgár - súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

Kapcsolódó hang

Kiss Gábor isztambuli magyar fõkonzul
 


A címlapról ajánljuk