INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Gábor Zsazsa pénteken elhagyhatja a kórházat

InfoRádió / MTI
A Gábor Zsazsát ápoló orvosok azt tervezik, hogy pénteken hazaengedik a kórházból a magyar származású hollywoodi hírességet - közölte sajtósa Los Angelesben.

Addig fizikoterápiás kezelést kap - tette hozzá John Blanchette.

Gábor Zsazsa, férje, Frederic von Anhalt herceg szerint a színésznő tréfálkozik a nővérekkel, ennek ellenére levertnek látszik - mondta a sajtós.

A herceg egy héttel korábban arról számolt be, hogy 93 éves felesége vérátömlesztést kapott, és még mindig válságos állapotban.

Gábor Zsazsa két héttel ezelőtt bel-airi otthonában tévénézés közben leesett ágyáról. Súlyos sérülést szenvedett, csípőprotézis-műtétet kellett végrehajtani rajta. A három és fél órás operáció sikeres volt, de a híresség az eséskor a fejét is beütötte, agyrázkódást kapott. Az orvosok, akik szerint csípőműtétje közben szélütést kaphatott.

Gábor Zsazsa az 50-es, 60-as évek nagy sztárja volt. Színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban; sok televíziós szerepe volt, és tucatnyi mozifilmben, például az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában is játszott.

Később a társasági élet híres alakja lett, nem utolsósorban azért, mert kilencszer kötött házasságot. Férje volt Conrad Hilton szállodamágnás és az Oscar-díjas George Sanders színész is. Frederic von Anhalttal 1986-ban házasodott össze. 2002-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, ami után tolószékbe kényszerült. Az amerikai médiában széles körű figyelmet kap Gábor Zsazsa állapotának alakulása.

A címlapról ajánljuk