eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megtalálták a magyar lány holttestét a Delaware folyóban

Megtalálták annak a magyar lánynak holttestét, aki egy magyar fiúval együtt eltűnt egy philadelphiai városnéző vízibusz balesetében. A Külügyminisztérium péntek délután hivatalosan megerősítette, hogy a szerdai philadelphiai hajóbalesetben eltűnt egyik magyar állampolgár holttestét találták meg a Delaware folyóban.

A tárca péntek délután juttatta el közleményét az MTI-hez, amelyből kiderül, hogy a holttest megtalálásáról az amerikai hatóságok tájékoztatták a New-York-i magyar konzult magyar idő szerint 14:30-kor.

A minisztérium szerint a másik eltűnt magyar állampolgár után még tovább folyik a kutatást.

A kétéltű vízibuszba, amelynek utasai között az amerikai vöröskereszt közlése szerint egy egyházi szervezésű nagyobb magyar csoport is volt, egy 75 méter hosszú uszály szaladt bele nem messze a keleti parti metropolis Ben Franklin hídjától, néhány perccel azután, hogy a vízibusz műszaki hiba miatt megállásra kényszerült. Az ütközés nyomán vízbe került 37 turista közül 35 embert sikerült kimenteni.

Két magyar fiatalt - egy 16 éves lányt és egy 20 éves fiút - azonban a mentők órákon át folytatott elkeseredett kutatása ellenére sem sikerült megtalálni.

A www.philly.com helyi hírportál beszámolója szerint a baleset után könnyebb sérülésekkel kórházba szállított tíz turista között három magyar gyermek volt. A sérülteket azóta mind ellátták és kiengedték a kórházból - mondta el Coleen Cannon, a Hahnemann egyetemi kórház szóvivője.

Mint a híradásokból kiderült, a vízibusz egyike volt a Philadelphiában népszerű úgynevezett "duck boat"-oknak, amelyeket II. világháborús kétéltű katonai járművekből alakítottak át és újítottak fel a városnéző utak céljára.

A jármű egy motorhiba okozta kisebb tűz miatt lerobbant és segítségre várt a Delaware folyón, helyi idő szerint szerdán kora délután. Tíz perccel később beléjük futott egy salakot szállító motoros uszály, felborítva és összeroncsolva a vízibuszt. Az uszály hosszan magával vontatta a járművet, amely azután el is süllyedt a folyó 15 méter mély vízében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×