eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Film készül a Beatles széthullásának bódult korszakáról

Újra látható lesz a Beatles! A legendás liverpooli együttest Liam Gallagher egy bennfentes memoárjai alapján készülő mozival idézi meg. Az Oasis egykori frontembere a korszakalkotó beatzenekarnak azokat a kábítószerekkel átitatott éveit szeretné feltárni, amelyek végül a bomláshoz vezettek - számolt be a Daily Mail.

Liam Gallagher a Beatles 1967 és 1970 közötti időszakáról forgatna filmet. A mozegy bennfentes nézőpontjából mutatná meg az együttes műveit kiadó Apple Stúdió cirkuszi állapotokra emlékeztető légkörét.

Az Oasis korábbi zenésze megszerezte Richard DiLello emlékiratainak megfilmesítési jogát.  Az "Apple-ház hippije", annak idején cég sajtóirodáján dolgozott. Erősen személyes hangú beszámolói 1972-ben jelentek meg, "A leghosszabb koktélparti: egy bennfentes naplója a Beatlesről", illetve "A millió dolláros Apple-birodalom felemelkedése és bukása" címmel.

A memoárokban beszámolók olvashatók Paul, John, George és Ringo viselt dolgairól, feltűnnek a feleségek, a barátnők és természetesen a slepp tagjai is.

A könyv idéz párbeszédeket drogoktól bódult szereplőkkel ugyanúgy, mint gyanúsan jókedvű jeleneteket az Apple bárjának életéből.

Gallagher mozija amellett, hogy művészi portrét kíván rajzolni a Legendás Négyesről, megpróbál képet adni azokról az évekről, amelyek alatt a rock and roll a laza, "Let it Be" életérzéstől eljutott a multinacionális vállalatok túlkontrollált lélektelen világáig.

Ha valaki, akkor Liam Gallagher és testvére, Noel az Oasis aranykorának idejéből nyilván pontosan tudja, miként harcoltak a zeneipar ellen az őrült, mámoros rock and roll éra megmaradt mohikánjai - vélekedett a Daily Mail cikkírója.

Liam és a partnerként mellé álló Revolution Films hivatalosan a jövő heti cannes-i filmfesztiválon jelenti be a tervet. Egyelőre azonban forgatókönyvírót és rendezőt kell találniuk a bizonyára nagy port felverő mozihoz.

Miután ezek megvannak, utána kezdhetik el csak kiválogatni a színészeket, akik eljátsszák majd a Beatles-fiúkat, azok családját, illetve a körülöttük forgolódó társaság tagjait. A forgatás persze csak akkor indulhat el, ha már lesz kész forgatókönyv. Ezt idén év végére, vagy a jövő tavaszra tervezik Gallagherék.

A Leghosszabb koktélpartyban egyébként a Beatles fiúkon kívül felbukkan számos más művész is, akik megfordultak az Apple környékén. A könyvről, amely Gallagher-fivérek kedvence, Noel azt mondta: olyan nyelvezetben íródott, amit nem bírnának el egy családi magazin lapjai.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×