eur:
389.49
usd:
362.4
bux:
68676.51
2024. május 8. szerda Mihály

Kirúgták a kurátort, mert megragasztotta a kétezer éves szobrot

Elbocsátották egy kínai múzeum kurátorát, amiért összeragasztott egy törött szobrocskát, ahelyett, hogy jelentette volna a kárt.

Az esetre csak egy évvel később, mostanában derült fény, amikor az illetékes hivatal munkatársai egy kiállítás darabjait válogatták össze.

Az antik, fából készült, vadgerlét ábrázoló szobrocska több mint kétezer évvel ezelőtt, a Han-dinasztia uralkodása idején készült. A finom megmunkálású alkotás egy darabja akkor tört le, amikor a vuveji múzeum dolgozói a kiállítótérből visszavitték a raktárba.

Jang Fu, a múzeum kurátora azt mondta: arra kapott utasítást, hogy mutassa be a galambot néhány odalátogató, magas rangú hivatalnoknak, de később értesítették, hogy a csoport mégsem nézi meg a szobrocskát.

"Miközben vittük visszafelé, levált a galambot rejtő doboz alja, a szobor a földre esett és letört belőle egy darab" - mondta Jang.

A kurátornak azonnal jelentették, hogy mi történt, ő pedig, egyszerű ragasztót használva, visszaillesztette a hiányzó darabot. Most, hogy kiderült az eset, Gansu tartomány kulturális örökségének hivatala elbocsátotta Jangot, a balesetet pedig hamarosan kivizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×