eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Lekonyuló nyúlfül akadályozta a rendőrséget

Különös telefonhívások akadályozzák a brit rendőrséget feladata ellátásában. Egy hölgy azért hívta fel a sürgős riasztások számára fenntartott 999-es számot, hogy elpanaszolja: az általa megvásárolt nyúl fülei nem konyulnak le, holott a hirdetésben olyan kép szerepelt. De voltak különb esetek is.

Már-már egyes alapvető feladatait sem tudja ellátni az angol rendőrség, mivel a sürgős, súlyos esetekhez való riasztásra fenntartott 999-es számot túl sokan foglalják le csip-csup bajaikkal.

Mindazonáltal a vonal másik végén ülő ügyfelesek néha igen jól szórakozhatnak.

Egy nő például azért hívta a 999-et, mert az általa épp csak megvásárolt nyúlnak nem csüngtek a fülei, miként az az újsághirdetésben szerepelt. Voltak, akik azért zargatták a sürgősségi vonalat, mert egy figyelmetlen autó rájuk csapta egy pocsolya vizét egy amúgy is esős napon.

De olyan is volt, hogy a hívó fél egy helyi rendőrségi kirendeltség irányítószáma után érdeklődött. De olyan is történt, hogy amikor közölték egy hölggyel, hogy ez a vonal nem az általa elővezetett panasz orvoslására való, az elkezdte szidalmazni a kezelőt.

A rendőrség szerint az ilyen hihetetlen hívások elszaporodása komolyan veszélyezteti a hatóságot feladata ellátásában. Mint figyelmeztetnek, a 999-es vonal elsősorban olyan sürgős esetekhez való riasztásra van fönntartva, amikor a közbiztonság van veszélyben, esetleg életek forognak kockán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×