eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Golyóálló divat hódít a gazdagok között

Egy kolumbiai vállalkozó által megálmodott golyóálló ruhakollekció lehet a legújabb őrület a paranoiás szupergazdagok között.

A brit luxusáruház, a Harrods meglepő ruhakollekciót, úgynevezett "ballisztikus hétköznapi viseletet" árul azoknak a tehetőseknek, akik úgy érzik, hogy veszélyben van életük.

Egy kolumbiai vállalkozó áll a golyóálló ruhák megtervezése mögött. Miguel Caballero diákként azon fáradozott, hogyan lehetne megvédeni gazdag osztálytársait a gerilláktól.

A trikót, blézert, sportdzsekit, motoros dzsekit és egy esőkabátot is tartalmazó kollekció egy-egy méretre szabott darabja 3300 és 7700 font (1 és 2,5 millió forint) között kapható a londoni áruházban.

A tervezők szerint a darabok akár automata fegyverek ellen is hatékony védelmet nyújthatnak a viselőnek, ugyanakkor kényelmesek, így bulizhat is bennük az illető.

A golyóálló dzsekik állítólag a 4,5 kilós rendőrségi mellénynek megfelelő védelmet biztosítják - mindezt úgy, hogy 2 kilónál is kevesebb a súlyuk.

A vevő többfajta darab közül választhat. A legalacsonyabb szintű védelemmel felszerelt ruhák revolverek és pisztolyok ellen hatásosak, a közepes védelműek magasabb kaliberű pisztolyokkal szemben, míg a legmagasabb védelemmel felszerelt darabok akár egy Uzi géppisztoly lövedékeit is képesek felfogni.

A ruhák egyébként nemcsak a gyilkos lövedékek, hanem a hőség ellen is hatásosak lehetnek. A Harrods áruház illetékesei ugyanakkor elismerték: egyelőre még nem akadt vevő egyik golyóálló öltözékre sem, ennek ellenére nagy nemzetközi érdeklődésre számítanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×