eur:
389.83
usd:
362.89
bux:
68090.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elütötte a gyalogost, mert nem látott ki a terepjárójából

Megúszta a börtönbüntetést az az üzletember, aki elütött egy gyalogost, miközben tolatott a terepjárójával. A bíróságon azzal védekezett, hogy még a hátsó ablakból sem látta az éppen az autó mögött elhaladó nőt.

A férfi éppen tolatott nagy méretű, 4x4-es terepjárójával, amikor zökkenést érzett. Először azt hitte, hogy egy kátyúba hajtott, ám amikor kiszállt, látta, hogy egy nő fekszik a kocsi mellett. Az elütött áldozat a kórházban belehalt súlyos fej- és mellkassérülésébe.

A 61 éves üzletember, aki egyébként az angliai Bourne egyik autókölcsönző vállalatának a vezetője, a bíróságon elmondta: tolatás közben még a hátsó ablakon is kinézett, ám nem látott senkit. Az 57 éves áldozat egyébként 160 centiméter magas volt, és a férfi vallomása szerint még a nő feje búbját sem látta az ablakból.

A bíróság elfogadta az üzletember indoklását, és felmentette a halált okozó veszélyes vezetés vádja alól, így megúszta a 14 éves börtönbüntetést. A férfit végül gondatlan vezetés miatt ítélték el, és 3000 ezer font, vagyis közel 890 ezer forint megfizetésére kötelezték, valamint 1 évre bevonták a jogosítványát.

A bíró az ítélethirdetéskor hozzáfűzte: a férfi olyan manővert hajtott végre, ami ezzel a típusú autóval nagyon veszélyes. Az tárgyalás után a helyi rendőrség egyik képviselője az újságíróknak elmondta: az ilyen nagy autók vezetőinek csak segítséggel szabadna tolatniuk.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jön ma, emelkednek a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jön ma, emelkednek a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×