eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Elhagyták gyerekeiket, mert lányok

Nagy-Britanniában egy indiai származású, de brit állampolgárságú pár otthagyta a kórházban újszülött ikergyermekeit, mert a kicsik lányok lettek. Az eset előtt mindenki megdöbbenve áll. Indiában előfordul, hogy a szülők lemondanak a gyermekekről, mert nem tetszik a nemük, a szigetországban azonban még nem tapasztaltak ilyesmit.

Sokkolja a brit közvéleményt egy 59 éves asszony és 72 éves férjének tette. A házaspárnak mesterséges megtermékenyítés után ikrei születtek, ám lemondtak a gyermekekről, mert a kicsik lányok lettek, így nem viszik tovább a család nevét.

A pár korábban Indiában vett részt egy lombikbébi programban, Nagy-Britanniában ugyanis ilyen idős nőkön már nem végzik el a beavatkozást.

Az asszonynak ikrei születtek, a gyermekek világra jötte után azonban apjuk nem örült nekik annyira. Első kérdése az volt, hogy felesége vajon mikorra épül fel annyira, hogy repülőre szállhasson és ismét részt vehessen egy mesterséges megtermékenyítésen, a házaspár ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy fiuk legyen.

Indiában gyakran előfordul, hogy egy család lemond a gyermekről, mert nem tetszik annak neme. A szülők általában fiút akarnak, így az a gyakori, hogy a lányokat hagyják a kórházban. Nagy-Britanniában azonban ilyesmi még nem fordult elő.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×