eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szép kertet akar? Béreljen "bioszerszámokat"!

Új divat hódít Németországban: a kertrajongók háziállatokat bérelnek, hogy azok segítsenek rendben tartani a birtokot.

Werner Kiwitt ökológiai parkot üzemeltet Schleswig-Holsteinben. A szolgáltatás részeként a férfi háziállatokat ad bérbe, amelyek segítenek rendben tartani a megrendelők kertjét.

Birkát lehet például bérelni "fűnyírásra", az állat ugyanis közismerten nagyon alapos, és egyforma hosszúságúra legeli le a füvet. Kacsát is lehet bérelni; az ő dolga az, hogy megszabadítsa a kertet a meztelen csigáktól.

"A megrendelők két legyet ütnek egy csapásra, hiszen az állatokkal az ingyen trágya is együtt jár; ez igazán nem rossz üzlet nekik sem" - vélekedett az ötletadó.

Kiwitt egyelőre sikeresnek tűnik, saját bevallása szerint egész Németországból kapja a megrendeléseket. Különösen a kacsák kapósak, az esőzések miatt ugyanis a meztelen csigák elárasztották az országot.

Egy bérkacsa 7600 forintba kerül. "Sokan azt hiszik, hogy vicc az egész, pedig a kacsák nagyon hatásosak a meztelen csigák ellen. Ráadásul így mérget sem kell bevetni a csúszómászók ellen, ez pedig különösen megnyugtató azok számára, akiknek kicsi gyerekük van" - figyelmeztetett.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×