eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újraéledt a tűz az erdőben, százakat kellett kitelepíteni

Újraéledt a tűz egy erdőben pénteken az Egyesült Államokbeli Kaliforniában, emberek százait kellett kimenekíteni.

Az állam északi részén fekvő Santa Barbara megyében az egy hónapja tartó tűzben eddig 18 ezer hektárnyi föld égett le. A tüzet 60-70 százalékban sikerült megfékezni, ennek ellenére pénteken feltámadtak a lángok.

A hatóságok emberek százait menekítették ki. Százhatvan családi házból háromszáz embert evakuáltak, másik háromszázat öt nyári táborból, míg további 75 gyermeket és 12 felügyelő személyt egy gyermektáborból.

William Boyer megyei szóvivő elmondta, hogy a házakat nem fenyegeti azonnali veszély, de a kimenekítést el kellett rendelni, hogy az embereknek elég idejük legyen a távozásra. A térség egy hagyományos spanyol ünnep miatt tele van turistákkal.

A tűz július negyedikén keletkezett egy vízcső szerelése során kipattant szikra miatt. A lángok megfékezésére azóta mintegy 43 millió dollárt fordítottak.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×