eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Brutális botozás a börtönben - videó csak erős idegzetűeknek!

Fakerethez kötözték, és brutálisan megbotoztak egy rabot Malajziában. A büntetésről készült videó perceken belül felkerült az internetre, megtekintéséhez azonban erős idegzet kell.

A büntetés végrehajtása után néhány perccel már látható volt az interneten az a hatperces felvétel, amely a botozásról készült.

A képeken tisztán kivehető, hogy másodpercekkel az első botütés után felszakadt a rab bőre. Teste minden egyes ütésre összerándult. A férfi - feltételezhetően egy drogdíler - összesen húsz ütést kapott.

A brutális büntetés hatalmas felháborodást váltott ki világszerte, még malajziai ügyvédek is elítélték a botozást. A 8000 malajziai ügyvédet tömörítő szövetség felszólította a kormányzatot: tiltsa be ezt a brutális büntetést.

"Ellenezzük a testi fenyítést és a halálbüntetést. Ezek a büntetések sértik a nemzetközi emberjogi normákat és a kínzást tiltó egyezményeket. Embertelenek és megalázóak" - hangsúlyozta Ambiga Sreenevasan, a szövetség elnöke.

Az ország belbiztonsági miniszterének helyettese azonban védelmébe vette a botozást. Fu Ah Kiow közölte: a felvétel egy vidéki börtönben készült, ahol a botozást megelőzésként és a bűnözés elleni kampány részeként alkalmazzák.

"A videó nevelési célzattal készült; meg kell mutatni az embereknek, milyen rettenetes a botozás. Így el lehet rettenteni a drogkereskedőket és a kábítószereseket" - vélekedett a miniszterhelyettes, aki szerint a felvételt nem a hatóságok tették fel az internetre.

A testi fenyítést többféle bűncselekmény elkövetői esetében alkalmazzák Malajziában. Így büntetik a kábítószerrel kapcsolatos bűnöket, a nemi erőszakot és az illegális határátlépést is.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×