eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egy rablógyilkosság gyanúsítottját fogták el Szolnokon

Emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették egy 33 éves hajléktalant - tájékoztatott Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2007. augusztus 1-jén éjjel a Szolnok-Besenyszög közötti tanyavilágban több késszúrással megölt egy 63 éves szolnoki hajléktalan férfit, aki már több éve élt egy olyan tanyán, amelynek tulajdonosai befogadták. A férfi ételt, italt és fedelet kapott, cserébe pedig rendben tartotta a tulajdonos házának környékét és gondozta az állatokat.

Augusztus 2-án bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint reggel holtan találták befogadói a tanyán. A rendőrök egy 33 éves hajléktalant gyanúsítanak az emberöléssel.

A férfi a gyilkosság után átkutatta a tanyát és egy robbanómotoros fűkaszát, egy táskarádiót, egy karórát, egy 25 literes alumínium tejeskannát és egy régi kerékpárt vitt magával, hogy azokat később értékesítse. A lopási kár mintegy 120 ezer forint.

A férfi már tíz alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg is három rendőrkapitányság körözteti betöréses lopásokért. Élet elleni bűncselekményt még nem követetett el, most viszont nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt vette őrizetbe a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya - mondta a sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×