eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Szívesen főzne újra bin Ladennek régi szakácsa

Ma kertjét gondozza Akhtar, az afgán gyümölcsárus, korábban azonban öt évig dolgozott az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezérének, Oszama bin Ladennek, ő volt a szakácsa és személyi inasa. Legalábbis ezt állítja a férfi.

A 65 éves Akhtar nem képzett szakács, feladata inkább tehetséget kívánt, mint tudást, ő készítette ugyanis a terroristavezér kedvenc ételét, a mutton kormát, ez volt bin Laden ebédje és vacsorája is, aki reggelire általában tojásrántottát fogyasztott.

"Ha ma itt lenne természetesen készítenék neki ilyet. Ez volt az abszolút kedvence rizseshússal, ami tele volt mandulával, narancshéjjal és mazsolával" - mondta az idős férfi, aki elárulta azt is, hogy a vezér válogatós volt, és nem hagyta, hogy más készítse az ételeit, mert attól tartott, hogy megmérgezik.

Oszama bin Laden pakisztáni határhoz közeli rejtekhelye meglehetősen sivár volt - emlékezett vissza Akhtar. Hozzátette: a vezér keveset aludt, és még éjfélkor is felkelt, hogy a naponta előírt öt ima után még egyszer szóljon Allahhoz.

Az idős férfi azt állítja, volt, hogy egy szobában aludt bin Ladennel és segítőjével, a palesztin Abu Mazzal. A helyiségben csupán egy ágy volt, amit a vezér átengedett Akhtarnak, mert hármuk közül ő volt a legidősebb.

Az al-Kaida vezetője minden délután hosszú beszédeket tartott embereinek, amelyben a Korán szavaival magyarázta a szent háború szükségességét.

De nem volt mindig szigorú, Akhtar szerint bin Laden gyakran viccelődött.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×