eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

Iraki testbeszédet tanulnak az amerikai katonák

Számítógépes játékon tanulják az amerikai katonák az iraki testbeszédet és az arab nyelvet. Az amerikai hadsereg által megrendelt játékon a katonák azt tanulják meg: mit tegyenek és mit ne tegyenek, ha az iraki lakossággal kommunikálnak.

A Tactical Iraqi-nak elkeresztelt számítógépes játék arra tanítja meg a katonákat, hogy egy-egy szerencsétlen gesztusnak milyen negatív következményei lehetnek - mondta egy amerikai tudományos tanácskozáson a program egyik atyja, Hannes Vilhjalmsson.

A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatója szerint a Irakban rendkívül fontos a lakossággal való komunikációban, hogy őszinteséget mutassanak az amerikai katonák. A nyugati kultúrákban meglehetősen visszafogott a testbeszéd, az arab országokban azonban fontos megmutatni, hogy nyitott az ember. Egy visszafogottabb testbeszédből azt hihetik, hogy rejtegetnivalójuk van a katonáknak, és feszült helyzetben ez veszélyes is lehet - magyarázta a program alapjait Hannes Vilhjalmsson.

Az amerikai katonák a játékot használva megtanulják azt is, hogy az arab világban az emberek beszélgetés közben például közelebb állnak egymáshoz, így fontos, hogy ezt ne fenyegetésként értelmezzék.

Az Unreal Tournament lövöldözős játék motorjára felépített játéknak, amelyben természetesen nem fegyverrel, hanem kommunikációval kell megoldani a helyzeteket, afganisztáni és libanoni változata is készül a Dél-Kaliforniai Egyetemen.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×