eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Iraki testbeszédet tanulnak az amerikai katonák

Számítógépes játékon tanulják az amerikai katonák az iraki testbeszédet és az arab nyelvet. Az amerikai hadsereg által megrendelt játékon a katonák azt tanulják meg: mit tegyenek és mit ne tegyenek, ha az iraki lakossággal kommunikálnak.

A Tactical Iraqi-nak elkeresztelt számítógépes játék arra tanítja meg a katonákat, hogy egy-egy szerencsétlen gesztusnak milyen negatív következményei lehetnek - mondta egy amerikai tudományos tanácskozáson a program egyik atyja, Hannes Vilhjalmsson.

A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatója szerint a Irakban rendkívül fontos a lakossággal való komunikációban, hogy őszinteséget mutassanak az amerikai katonák. A nyugati kultúrákban meglehetősen visszafogott a testbeszéd, az arab országokban azonban fontos megmutatni, hogy nyitott az ember. Egy visszafogottabb testbeszédből azt hihetik, hogy rejtegetnivalójuk van a katonáknak, és feszült helyzetben ez veszélyes is lehet - magyarázta a program alapjait Hannes Vilhjalmsson.

Az amerikai katonák a játékot használva megtanulják azt is, hogy az arab világban az emberek beszélgetés közben például közelebb állnak egymáshoz, így fontos, hogy ezt ne fenyegetésként értelmezzék.

Az Unreal Tournament lövöldözős játék motorjára felépített játéknak, amelyben természetesen nem fegyverrel, hanem kommunikációval kell megoldani a helyzeteket, afganisztáni és libanoni változata is készül a Dél-Kaliforniai Egyetemen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×