eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

A 76 milliárdos nyeremény a cél

Lázban ég a fél Egyesült Államok, miután minden idők egyik legnagyobb nyereménye, több mint 360 millió dollár (76 milliárd 650 millió forint) vár a szerencsés nyertesre a Powerball nevű lottón.

Lottóláz tombol 28 amerikai államban, miután mindenki ki szeretné próbálni a szerencséjét és megnyerni a Powerball nevű játék fődíját, ami ezen a héten több mint 360 millió dollár (76 milliárd 650 millió forint).

A szelvények eladása ennek megfelelően rekordokat döntöget, Nyugat-Virginiában például másodpercenként 29-et adnak el, Dél-Karolinában pedig pénteken percenként 2 millió 300 ezer forint értékben forgalmazták őket.

A legtöbb szelvényt munkatársakból összeállt csapatok vásárolják, de közülük is sokan azért külön maguknak is vásárolnak. "Azt kérdeztem a többiektől: Mi lesz, mindenki mást kihagytok Mire azt felelték: Mi az hogy, egy pillanat alatt" - mesélte egy Rhode Island-i trafikos.

A nyerési esélyek ugyanakkor nem túl magasak, a hat helyes szám eltalálásának a valószínűsége 146,1 millió az egyhez.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×