eur:
391.63
usd:
359.45
bux:
72366.13
2024. július 16. kedd Valter

Enyhítő körülmény, ha az erőszak áldozata már nem szűz

Hatalmas felháborodást váltott ki az olasz legfelsőbb bíróság ítélete, amelyben a taláros testület mérsékelte egy, a mostohalányával erőszakoskodó apa büntetését arra hivatkozva, hogy a lány korábban már szerzett tapasztalatokat szexuális téren.

A negyvenes éveiben járó férfit azért állították bíróság elé, mert orális szexre kényszerítette 14 éves nevelt lányát, miután sikertelenül próbálta megerőszakolni a gyereket.

A vádlott, akit 2001 novemberében első fokon 3 év és négy hónap börtönbüntetésre ítéltek, fellebbezést nyújtott be. Büntetése enyhítését kérte arra hivatkozva, hogy az áldozat a bűncselekmény elkövetésekor már rendelkezett szexuális tapasztalattal.

A bíróság - általános megrökönyödést váltva ki Itáliában - méltányolta a vádlott érveit, az ítéletben kimondva, hogy az áldozat "személyisége - szexuális szempontból - sokkal fejlettebb annál, amit egy hasonló korú lánytól rendes körülmények között elvárnánk".

Az öttagú, kivétel nélkül férfiakból álló tanács ennek alapján elfogadhatónak nevezte a vádlott érvét, miszerint az okozott hátrány kisebb, hiszen a szexuális bűncselekmény áldozata már nem szűz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

A budapesti turizmus jelentősen, akár kétszámjegyű mértékben növekedhet a következő években, ha behozzuk azokat a lemaradásokat, amelyek miatt a környező országok fővárosai vonzóbbak a külföldi utazók körében. Nagy kapacitású szállodákra van szükség és be kell vonzani a prémium utazóknak. Minél több közepes méretű rendezvényre, konferenciára van szükség ahhoz, hogy vonzó legyen a város, és törekedni kell az utazók egyenletes eloszlására időben és térben egyaránt – többek között ezekről beszélgettünk a McKinsey két partnerével, Margaux Constantinnal és Havas Andrással a kedden megjelent, a Mckinsey budapesti turisztikai piacról szóló tanulmánya kapcsán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×