eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és felesége, Lévai Anikó leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sorra szavaznak a politikai "nagyágyúk"

A fontosabb emberek már szavaztak. A két főpolgármester-jelölt 10 óráig még nem ment el voksolni. Úgy tudjuk, hogy Vitézy Dávid 11 óra körül szavaz majd.

A legfrissebb Szijjártó Péter volt, aki Dunakeszin első volt a körzetében. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a szavazókör nyitására érkező tárcavezető kijelentette, hogy ez egy történelmi jelentőségű és történelmi téttel bíró választás, amire egy éles a helyzetben kerül sor, tekintettel arra, hogy Közép-Európában, Magyarország szomszédságában háború dúl.

Voksolt Deutsch Tamás is, aki a Fidesz-KDNP EP-listavezetője.

Három európai parlamenti helyre számít – mondta Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője, miután leadta voksát a főváros II. kerületében vasárnap reggel.

Gyurcsány Ferenc feleségével Dobrev Klárával együtt adta le szavazatát Budapest II. kerület Áldás Utcai Általános Iskolában.

Orbán Viktor a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában voksolt, szintén a feleségével együtt.

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője is leadta a szavazatát vasárnap délelőtt a Hegyvidéki Mesevár Óvodában.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×