eur:
395.7
usd:
369.2
bux:
70351.07
2024. június 24. hétfő Iván
Ungár Péter, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ungár Péter: átalakulás előtt van a magyar politika

Az LMP társelnöke szerint vannak dolgok, amiben nem lehet kompromisszumokat kötni.

Ungár Péter az LMP európai parlamenti választásiprogram-bemutatóján mondott beszédet. A társelnök szerint az LMP az egyetlen párt a politikai palettán, amelyik őszinte azzal kapcsolatban, hogy miről is szólnak ezek a választások. A zöldpárt EP-listavezetőjének értékelése szerint ma iránytalan Magyarország EU-val kapcsolatos gondolkodása - írja az Index.

Ungár Péter szerint a politikának a vita mellett az is fontos része, hogy miben lehet kompromisszumot kötni, ugyanakkor úgy látja: természetesen vannak dolgok, amiben nem kötünk kompromisszumot.

„Nem kötünk kompromisszumot az akkumulátorgyártás kérdésében, a klímaváltozás elleni harcban, zölddolgokban nagyon kevés kompromisszumot kötünk” – jegyezte meg.

Aki fél az elveszett szavazattól, annak azt tudom ajánlani, hogy a fővárosban ne szavazzon a Momentum fővárosi listájára, ugyanis ha van elveszett szavazat, az a Donáth Anna vezette fővárosi Momentum-lista – mutatott rá Ungár Péter, aki szerint azért nem elveszett szavazat az LMP-re szavazni, mert még egy zöldszavazat nincs.

Úgy látja, hogy nagy átalakulás előtt van a magyar politika, ami szerinte azért jó, mert a status quo senkinek nem volt jó.

„Az LMP-ben soha senki nem várja el, hogy rajongjanak érte, szeressék, hogy azt gondolják, hogy ő önmagában a személyével megváltoztatja a világot. Azért választunk politikusokat, hogy konkrét ügyekben velünk megegyező dolgot képviseljenek. Aki szerint azért választunk politikusokat, hogy valamilyen belső, bizsergető, meleg érzésünk van, az nézzen inkább sorozatokat” – fogalmazott.

Schmuck Erzsébetről elmondta, hogyha megugorják a küszöböt, ő lesz az LMP képviselője.

„A politika egy tapasztalati szakma, Erzsi pedig egy tapasztalt zöldpolitikus. Attól lesz valaki jó valamiben, hogy akkor is csinálja, amikor az nem népszerű, amikor az nem volt címlapon” – jelentette ki Ungár Péter, aki szerint Schmuck Erzsébet ilyen.

Ungár Péter mindenkit arra kért, hogy június 9-én szavazzon az LMP európai parlamenti listájára, ahol van, ott megyei listájára, önkormányzati képviselőjelöltjére, fővárosi listájára, míg Budapesten Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltre.

Címlapról ajánljuk

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának azzal, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 09:42
×
×
×
×