eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Pixabay

Nagy Márton a lakossági lakáshitelek kamatplafonjának fenntartását kérte - a nap hírei

A Demokratikus Koalíció szerint Sulyok Tamás ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre, az államfő rágalmazásról beszél. Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egy további áldozatának holttestét.

A lakossági lakáshitelek június 30-ig érvényben lévő, 7,3 százalékos kamatplafonjának fenntartására kérte a bankokat a nemzetgazdasági miniszter. Nagy Márton, aki erről is egyeztetett a Bankszövetség elnökével, hangsúlyozta, a kamatplafon fenntartása hozzájárulhat a piaci alapú hitelezés további megerősödéséhez.

Drágul a gázolaj pénteken. A holtankoljak.hu szerint a benzin ára most nem változik, de a dízel ára 2 forinttal emelkedik. Ezzel a 95-ös átlagára 604, a gázolajé 603 forint körül alakul majd a kutakon.

Már a teljes pályázati keret kétharmadát lekötötték a nyertesekkel az új Napenergia Plusz programban – közölte az energiaügyi tárca. Eddig több mint 50 milliárd forintot ítéltek meg. Eközben a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség tragikusnak nevezte az elmúlt évek napelemes pályázatainak feldolgozottságát, a kivitelezések a nemfizetések miatt leálltak.

A bíróság nem a gödi akkugyár bezárását, hanem egyes tevékenységek korlátozását írja elő – közölte a Pest Vármegyei Kormányhivatal. A hivatal szerint azokat a tevékenységeket kell korlátozni, amelyekhez egységes környezethasználati engedély szükséges, többek között a kazánok működtetéséhez.

Akár 2-3 hetet is várniuk kell az autótulajdonosoknak a műszaki vizsgáztatásra – mondta az InfoRádióban a Magyar Vizsgaállomások és Vizsgabiztosok Szakmai Testületének elnöke. A legnagyobb leterheltségről a közép-magyarországi régióból kaptak jelentést.

Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset 19 éves áldozatának a holttestét - közölte a BRFK a Facebook-oldalán. Eközben bűnügyi felügyelet alá került a balesetben érintett szállodahajó kapitánya. A cseh férfit segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, aki ez ellen panaszt tett. Kiderült az is, hogy a motorcsónak vezetője ittas volt, a folyó teljes szélességében cikázott a járművel. A csónak 8 utasa közül egy férfi tudott kiúszni a partra, 4 embert még keresnek.

Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten jövő szombaton (06.01 15h) – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a miniszterelnök a Margit-szigeti Alsó-Nagyréten beszél majd, ahová a Békemenet vonul jövő szombaton. A szervezők közlése szerint a békéért, a háború ellen vonulnak majd a résztvevők a Lánchíd pesti hídfőjétől a szigetre.

A Demokratikus Koalíció szerint Sulyok Tamás ügyvédként, vélhetően bűnszervezetben, Szeged környéki termőföldeket játszott át külföldi kézre. A köztársasági elnöki hivatal rágalmazásról beszél, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Meglátogatta az eutanáziáért küzdő Karsai Dánielt otthonában a köztársasági elnök – írja a Magyar Hang. A beszélgetésen Sulyok Tamás biztosította az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogászt arról, hogy a kegyelemi jogkörről szóló kérvényét mérlegelni fogja, és a közeljövőben írásos választ ad rá.

Az Országgyűlés elé kerül a készpénzhasználat alkotmányos védelmének kérdése, de szavazás csak a választások után lesz róla. A Mi Hazánk alaptörvény-módosító javaslatát tárgysorozatba vette az Országgyűlés igazságügyi bizottsága.

A főpolgármester szerint semmilyen szakmai érv nem szól az új Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetése mellett. Karácsony Gergely azután beszélt erről, hogy kedden Lázár János építési és közlekedési miniszter a Debrecen Televíziónak azt mondta: a javaslatot a kormány első olvasatban már megtárgyalta, és a 150 milliárd forintos beruházást Budapest helyett meg lehetne valósítani a debreceni BMW-gyár közelében. Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, a múzeum korábbi főigazgatója szerint Lázár János újabb hadüzenetet küldött Budapestnek.

A Meta, és nem a merénylő feltételezett bűntársa törölte a szlovák kormányfő támadójának Facebook-fiókját. Az amerikai cég még a támadás napjának estéjén intézkedett. Robert Ficót múlt szerdán 4 lövés érte közvetlen közelről, egy kihelyezett kormányülés után. Még kórházban van, de már nincs életveszélyben.

A NATO-n kívüli európai országoknak is csatlakozniuk kellene a szövetséghez a brit védelmi miniszter szerint. Grant Shapps közölte: hivatalosan is előterjeszti azt a kezdeményezését, hogy a NATO-tagországok jelenlegi 2-ről 2,5 százalékra emeljék a hazai össztermékükhöz mért védelmi kiadásaikat.

A Pentagon szerint Oroszország feltehetően űrfegyvert állított pályára a múlt héten. Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője azt is közölte, hogy az orosz űreszköz jelenleg ugyanazon a pályán kering, mint egy amerikai kormányzati műhold.

Újabb 3 európai állam, Írország, Norvégia és Spanyolország jelentette be az önálló palesztin állam elismerését. Izrael azonnali konzultációra hazarendelte nagyköveteit a három fővárosból.

Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője vezette az elhunyt elnök és a helikopterbalesetben meghalt többi áldozat gyászszertartását a Teheráni Egyetemen. A szertartás után az emberek a vállukon vitték ki a koporsókat, és azt kiabálták, hogy "Halál Amerikára!".

Július 4-én tartják a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában - ezt a brit kormányfő jelentette be. A Konzervatív Párt 2010 óta vezeti az országot, de a felmérések szerint ezúttal el fogja veszíteni kormányzati pozícióját, és visszatér a kormányra a Munkáspárt, ami 2010 előtt 3 cikluson át kormányzott.

A Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az UEFA végrehajtó bizottságának döntése szerint. Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyet eddig 15 ország 28 városában rendeztek.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×